Finzie volgt de maatregelen van het RIVM over Covid-19, zodat wij je nog steeds van hypotheekadvies kunnen voorzien in een veilig omgeving. Lees hier onze aanpak Lees hier verder
Melding sluiten

Is beleggen iets voor jou?

Is beleggen iets voor jou

De spaarrentes zijn nu ontzettend laag en daardoor gaan veel mensen naar andere opties kijken. Hoe kun je meer rendement uit je geld halen? Je geld beleggen is een van die opties. Maar is dat iets voor jou? Waar moet je op letten en waarom is het verstandig om deskundig advies te vragen? 

Waarom zou je beleggen?

Met de lage spaarrentes van nu kijken veel mensen naar alternatieven. Met beleggen neem je een groter risico, maar er is ook een kans dat het meer oplevert dan wanneer je je geld op een spaarrekening laat staan. Zo zou je door te beleggen meer vermogen kunnen opbouwen waardoor je bijvoorbeeld misschien eerder met pensioen kunt.

Wat levert beleggen op?

Het is van te voren niet te voorspellen wat beleggen gaat opleveren. Je rendement is van veel verschillende factoren afhankelijk. Bijvoorbeeld welke portefeuille je kiest, hoe lang je wilt of kunt beleggen en voor welke fondsen of bedrijven je kiest. Van zowel bedrijven als portefeuilles kun je opvragen hoe ze het in het verleden hebben gedaan. Maar let op! De bekende leus is niet voor niets: in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. 

De risico’s

Beleggen gaat gepaard met risico’s. Het is geen garantie dat het geld wat jij belegt ook meer gaat opleveren. Het kan zelfs zo zijn dat je verlies draait of dat  jij jouw inleg helemaal kwijt raakt. Beleg daarom alleen met geld dat je kunt missen. 

De waarde van goed advies

Ben je zelf nieuw in de wereld van het beleggen? Raadpleeg dan altijd een expert. Hij of zij kan met je meekijken naar je financiële doelen en of die haalbaar zijn. En als ze haalbaar zijn, hoe je die het beste kunt bereiken. Financieel advies kost geld, maar het levert je veel meer op! Goed advies behoedt je voor beginnersfouten en houden jouw financiële doelen realistisch. Daarbij is er dan iemand die met jou meekijkt en denkt zodat er het meeste rendement uit jouw geld wordt gehaald. 

Is beleggen iets voor jou?

Wil je je mogelijkheden bespreken en kijken wat er bij je past? Ook hierbij kan een financieel coach van Finzie je helpen. Hij of zij kijkt samen met jou naar de financiële mogelijkheden en samen stellen jullie beleggingsdoelen op. Zo weet je zeker dat jij het meeste uit jouw geld haalt. 

Mijn Finzie
Maak een gratis afspraak