Interieurtrends 2022: 5 trends op een rijtje

Interieurtrends 2022De feestdagen en het nieuwe jaar staan voor de deur. De meeste mensen vervangen deze dagen hun woonaccessoires voor kerstdecoratie en pampas pluimen maken plaats voor de kerstboom. Super gezellig! Maar wat zijn eigenlijk de interieurtrends voor 2022? Handig om te weten als je in januari de kerstspullen weer opruimt en je interieur wel een opfrisbeurt kan gebruiken. Wij hebben daarom dé vijf interieurtrends voor je op een rijtje gezet.

1. 70s retro x modern

De afgelopen tijd zien we steeds vaker kleding en accessoires uit de jaren ‘70 terugkomen. Ook op het gebied van interieur gaan we deze trend in 2022 terugzien. De trend ‘70s retro’ geeft een gezellige en knusse sfeer en kenmerkt zich door warme kleuren, ronde vormen en vrolijke patronen zoals de bloemenprint bank van je oma.

Toch gaan we niet helemaal terug naar de jaren ‘70. De kleur oranje die je in die tijd veel zag, heeft namelijk plaats gemaakt voor het moderne terra en zachtere oranje tinten. De materialen die veel terugkomen bij deze trend zijn velvet, rotan en kruk.

2. Urban 90s

Niet alleen kenmerken uit de jaren ‘70 komen in 2022 terug, maar ook de vertrouwde stijlen uit de good old nineties. De interieurtrend ‘Urban 90s’ staat bekend om vrolijke kleuren, traditionele vormen, grafische prints en opvallende accessoires, maar dan natuurlijk helemaal van nu.

3. We gaan voor duurzaam

Gelukkig zijn we steeds meer op zoek naar duurzame oplossingen voor onszelf en de volgende generaties. Deze ontwikkeling zien we volgend jaar ook terug als interieurtrend en dan vooral in het gebruik van materialen. Denk hierbij aan mycelium leer dat is gemaakt van paddenstoelen en materiaal dat is gemaakt van gerecyclede PET-flessen.

Zelf kan je natuurlijk ook een bijdrage leveren aan een duurzaam interieur. Hoe? Door bewuste aankoop te doen en te gaan voor kwaliteit en duurzame materialen zoals mangohout, bamboe of glas.

4. Ronde vormen

Ook in 2022 blijven ronde vormen een trend. Denk bij ronde vormen aan een ronde eettafel, ronde bijzettafels en een bank met ronde hoeken. Deze interieurtrend wordt veel gecombineerd met zachte, aaibare materialen zoals teddystof, bouclé en ribstof. Hierdoor staat deze trend ook wel voor vriendelijkheid en comfort.

5. Wabi Sabi

Wabi Sabi is een Japanse levensfilosofie die we in 2022 terug zullen zien als interieurtrend. De schoonheid van het alledaagse staat bij deze filosofie centraal en dat is ook wat we zien deze Japanse interieurstijl. Denk bijvoorbeeld aan een niet perfect geverfde muur of aan servies met hier en daar een bast. Deze interieurtrend kenmerkt zich door rauwe materialen zoals hout en steen.

Sluit menu Mijn Finzie Mijn Finzie
Zoeken
Maak een gratis afspraak