Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer info

Spring naar inhoud
  • Advies op maat vanaf 1399,-
  • Gesprek op locatie, bij je thuis of via webcam
  • Eerste gesprek is gratis en vrijblijvend
Maak een gratis afspraak

Onafhankelijk hypotheekadvies voor zzp’ers door een financieel coach van Finzie

  • Advies op maat vanaf     € 1.399,- 
  • Eerste gesprek gratis en vrijblijvend
  • Adviesgesprek bij je thuis, op locatie of via de webcam
Maak een gratis afspraak

Bereken je maximale hypotheek

Hypotheek voor zzp'ers

Heb je je droomhuis gevonden? Ook als zzp’er kun je een hypotheek krijgen. Omdat zzp’ers vaak meerdere opdrachten hebben tijdens het jaar kan het inkomen schommelen. Omdat hypotheekverstrekkers wél zeker willen weten dat je de hypotheeklast kunt dragen moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo kijken zij naar je jaarcijfers van de afgelopen drie jaar. Ben je minder dan drie jaar zelfstandig? Ook dan kun je in aanmerking komen voor een hypotheek. Een financieel coach kan op basis van jouw persoonlijke situatie de mogelijkheden op een rijtje zetten.  

Waarom steeds meer zzp'ers kiezen voor hypotheekadvies van Finzie?

Jij krijgt onafhankelijk advies

Hypotheekverstrekkers Finzie keuze uit meer dan 42 geldverstrekkers


Onze coaches vergelijken alle aanbieders in de markt. Zo ben je ervan verzekerd dat ze écht de best passende hypotheek voor je vinden.

Wij zijn goedkoper

hypotheekadvies goedkoper bij financieel coach van Finzie

Je bespaart veel geld door onze eerlijke prijzen en efficiënt manier van werken.

 alleen betalen voor wat je krijgt

 blijven besparen met de Best Uit Garantie

Nu met 1 jaar
Best Uit Garantie
t.w.v. € 299,-

De slimme dienst van Finzie zoekt elke nacht naar de beste deals voor jouw hypotheek, verzekeringen en spaarmogelijkheden. Hierdoor bespaar je vaak nog eens €200,- extra.


Naar Best Uit Garantie

Best Uit

Bereken wat je kunt lenen

Maximale hypotheek berekenen

Waar en wanneer jij wilt

Hypotheekadvies financieel coach altijd en overal waar en wanneer jij wilt

Maak overdag of 's avonds een afspraak met jouw coach:

 bij je thuis

 op locatie

 telefonisch

We kijken verder dan je hypotheek

Onze financieel coaches helpen je ook besparen op andere geldzaken

Onze financieel coaches helpen je ook besparen op andere geldzaken zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen. 

Drie handige tips voor zzp'ers

  • Zet je jaarcijfers van de afgelopen 3 jaar op een rij
  • Verzeker jezelf goed tegen arbeidsongeschiktheid 
  • Zorg dat je spaargeld achter de hand hebt voor periodes dat je minder verdient

Vind een coach bij jou in de buurt

Financieel coaches Finzie hypotheek voor zzp-ers

Opzoek naar een financieel coach in jouw regio? Zoek snel de dichtstbijzijnde vestiging bij jou in de buurt.

Vind een coach

Veelgestelde vragen

Als je een hypotheek afsluit, is het voor geldverstrekkers belangrijk dat je een stabiel inkomen hebt dat voldoende is om de maandelijkse lasten te dragen. Zzp’ers kunnen een wisselend inkomen hebben, waardoor het in sommige maanden lastig kan zijn om de maandlasten op te brengen. Omdat dit een risico is, zijn geldverstrekkers extra kritisch. Zij willen daarom weten wat je de afgelopen drie jaar gemiddeld hebt verdiend, omdat dit een goede indruk geeft van de toekomst.

Wat als je nog geen drie afgesloten boekjaren hebt?

Het verschilt per hypotheekverstrekker hoe er wordt omgegaan met ondernemers die nog niet drie jaar als zelfstandige werken. De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) wijkt niet af van de drie jaren eis. Als je een hypotheek zonder NHG afsluit, zijn er wel mogelijkheden. Bijvoorbeeld wanneer je jouw werkzaamheden al eerder in loondienst hebt uitgevoerd. Je financieel coach kijkt samen met jou wat de mogelijkheden zijn.

Met welke bijkomende kosten moet ik rekening houden als ik een huis koop?

Als je een huis koopt, moet je rekening houden met bijkomende kosten. Hierbij kun je denken aan de kosten van het verbouwen van je huis en de verhuizing. Maar ook de financieringskosten, zoals notariskosten en de kosten van het hypotheekadvies. 


Eerst sparen, dan een huis kopen

Vroeger kon je deze bijkomende kosten volledig meefinancieren. Tegenwoordig kun je deze kosten nog maar gedeeltelijk meenemen in de hypotheek. Vanaf 2018 kunnen de bijkomende kosten zelfs helemaal niet meer meegefinancierd worden. Dat betekent dat je alleen de koopsom nog kunt financieren en spaargeld moet hebben voor de bijkomende kosten. Voorbeeld: Als je in 2018 een huis koopt van €225.000, heb je ongeveer €8.000 tot €10.000 spaargeld nodig om de bijkomende kosten te betalen. In 2017 kun je nog een lening krijgen tot 101% van de waarde van het huis en in 2016 nog 102%. Je moet er dan dus ook al rekening mee houden dat je een deel van de kosten zelf zult moeten betalen.

Als je in loondienst bent, heb je bij arbeidsongeschiktheid een financieel vangnet. De eerste twee jaar moet je werkgever je loon doorbetalen. Hierna kun je in aanmerking komen voor een WIA-uitkering. Als je zelfstandig ondernemer bent is er wettelijk niets geregeld. Als je door arbeidsongeschiktheid niet meer kunt werken, betekent dit dat je geen tot weinig inkomen meer hebt. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (aov) kan in dat geval een oplossing bieden.

Kan ik niet gewoon spaargeld achter de hand houden in plaats van het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering?
Spaargeld is uiteraard fijn om de periode dat je ziek bent te kunnen overbruggen. Maar wat als je langdurig of zelfs blijvend arbeidsongeschiktheid wordt? Heb je genoeg vermogen opgebouwd om je vaste lasten te kunnen blijven betalen tot aan je pensioen of zelfs daarna? Het is goed om hier vooraf bij stil te staan en tijdig actie op te ondernemen. 

Wat kost een arbeidsongeschiktheidsverzekering?
De hoogte van de premie van een aov is van veel factoren afhankelijk. De leeftijd bij het afsluiten, de branche waarin je werkt en het bedrag dat je wilt verzekeren hebben een grote invloed op de hoogte van de premie. Je financieel coach kan je hier meer over vertellen. 

Het is slim om je adviesgesprek goed voor te bereiden. Zet al je vragen en woonwensen op een rij en breng je eigen financiële plaatje alvast in kaart. Op die manier kun je samen met je financieel coach gerichter op zoek gaan naar de hypotheek die het beste bij jouw situatie en wensen past. 

Wat kun je meenemen naar het hypotheekgesprek?
Verzamel de documenten die van belang zijn voor een hypotheek. Denk aan salarisstroken, jaaropgaven en pensioenoverzichten, maar ook je verzekeringen en eventueel de gegevens van je huidige hypotheek. 
Maak ook een overzicht van je inkomsten, uitgaven en eventuele schulden. En denk alvast na over je wensen voor de toekomst. Heb je een kinderwens? Wil je minder gaan werken? Het is niet iets waar je gelijk aan denkt misschien, maar ook dat is belangrijke informatie voor je financieel coach.

Wil jij je financiële situatie met een coach van Finzie bespreken?

Neem contact met mij op

Binnen 24 uur reactie

Bezig met versturen...