Bedankt! Voor het vertrouwen en de waardering.

waardering klanten FinzieDit jaar kwamen er veel klanten en financieel coaches bij. We blijven groeien en daar zijn we erg blij mee. Nog blijer zijn we met de uitkomsten van ons klantonderzoek: 60% van onze klanten zijn regelrecht fan van Finzie: zij geven maar liefst een 9 of 10 op de vraag of ze ons zouden aanbevelen! Lees hier wat klanten over Finzie zeggen en wat hun financiële zorgen zijn voor 2020.

Waarom kiezen klanten voor ons?

Finzie is open en eerlijk over geld. Wij vragen geen provisie en hanteren een vaste scherpe prijs voor een advies. Lekker duidelijk en overzichtelijk. Ervaren financieel coaches door heel Nederland helpen je persoonlijk verder. En onze klanten waarderen dat:

Meer dan de helft van de klanten kiest voor Finzie:

 • vanwege de persoonlijke klik met de financieel coach 
 • in combinatie met de prijs voor het advies.

 

Waardering

Klanten waarderen ons goed: wij hebben een van de hoogste NPS scores uit onze branche. Maar liefst 60% van de klanten beveelt ons actief en van harte aan bij vrienden en familie (waardering een 9 of 10) en maar liefst 63% beveelt hun eigen financieel coach van Finzie aan, ook met een 9 of 10.

Zelfs meer dan 30% van onze klanten komt bij Finzie terecht doordat een bekende dit hen aanraadt. Mond-tot-mond reclame vinden wij persoonlijk de mooiste manier om onze klanten te mogen helpen.

Waar maken Nederlanders zich zorgen over in 2020?

Uit ons klantonderzoek  blijkt dat veel mensen zich zorgen maken over hun financiën, nu en in de toekomst. Het helpt om dan goed inzicht en overzicht te hebben. 

Veel mensen maken zich voor komende jaren zorgen over:

 • Of ik genoeg geld heb als ik later met pensioen ga (25%).
 • Of ik in mijn huis kan blijven wonen bij onverwachte omstandigheden (20%).
 • Of mijn kinderen een huis kunnen kopen (10%).
 • Dat de hypotheekrenteaftrek wordt afgeschaft (10%).

 

Wij vinden het belangrijk dat je je vragen persoonlijk kunt stellen en de financieel coach kunt vragen om hierin mee te denken. En natuurlijk maken we het zo overzichtelijk mogelijk. Dat is één van de sterke punten van Finzie.

Verduurzamen, pensioen en verzekeringen belangrijk

We vroegen onze klanten waar zij, naast een hypotheek, graag advies over willen. Dat is vooral:

 • (20%) over het verduurzamen van de woning. Zonnepanelen, energiezuiniger maken van het huis en de financiering daarvan.
 • (20%) over pensioen.
 • (11%) over hun schadeverzekeringen.


Bij Finzie hebben we voor dit brede pakket de expertise en de hulpmiddelen in huis. Zoals een energiecheck, de Best Uit Garantie voor al je verzekeringen of een persoonlijk pensioenrapport.

Goed contact met de financieel coach


Wij hebben financieel coaches door heel Nederland en die worden goed gewaardeerd:

 • Over het contact met de financieel coach is 88% tevreden/zeer tevreden. 
 • 78% zit daarbij het liefst persoonlijk met de financieel coach aan tafel, om alles face-to-face door te kunnen nemen. Een kleiner deel van 2% heeft graag persoonlijk contact via Skype/webcam, wat ook mogelijk is.
 • De meerderheid wil graag alle geldzaken, zoals pensioen, hypotheek, verzekeren en sparen op een plek regelen, via 1 coach.

Je financiën uit handen kunnen geven

Uit het onderzoek blijkt dat er ook veel behoefte is aan overzicht en gemak.

 • 40% van de klanten wil graag dat de financieel coach geldzaken regelmatig checkt.
 • 39% wil graag dat de financieel coach zowel bij de hypotheek als verzekeringen helpt en coacht.


Bij Finzie houden we met de Best Uit Garantie continu jouw geldzaken in de gaten, wij zien of het goedkoper of beter kan. En maken het super overzichtelijk: je ziet direct in een app of op de computer hoe je ervoor staat. Geen lange rapporten, maar plaatjes met stoplichtkleuren. Is er iets te verbeteren? Dan geven we een seintje.

Wij staan voor je klaar


Ook komend jaar doen we er alles aan om jouw geldzaken zo makkelijk en overzichtelijk mogelijk te maken. Wil je jouw geldzaken zo overzichtelijk en goed mogelijk regelen? Neem dan contact op met een financieel coach bij jou in de buurt.

Bron: onafhankelijk onderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau Fred de Jong, november 2019.

Sluit menu Mijn Finzie Mijn Finzie
Zoeken
Maak een gratis afspraak