Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer info

Spring naar inhoud
 • Advies op maat vanaf 1399,-
 • Gesprek op locatie, bij je thuis of via webcam
 • Eerste gesprek is gratis en vrijblijvend
Maak een gratis afspraak

Geld overhouden door je hypotheek aan te passen

 • Advies op maat
  vanaf € 1.399,- 
 • Gesprek op locatie,
  bij je thuis, of via
  de webcam.
 • Eerste gesprek is
  gratis en
  vrijblijvend.
Maak een gratis afspraak

Bereken je maximale hypotheek

Hypotheek aanpassen

Iedereen sluit een hypotheek af voor zo'n 30 jaar. Maar de kans dat deze ook 30 jaar onveranderd doorloopt, is erg klein. Je woont
heerlijk in je huis, maar wilt misschien gaan verbouwen, je hypotheekvorm aanpassen of profiteren van lagere rentestanden! Dan is dit
hét moment om uit te zoeken of het oversluiten of aanpassen van je hypotheek interessant is.

Wanneer kun je het beste je
hypotheek aanpassen?

Iedereen wil lagere maandlasten, maar wanneer is de kans
het grootst dat dit voor jou haalbaar is? Omdat de rentes nu
zo laag zijn, is het zeker een goed moment om te kijken of de
rente van jouw hypotheek ook omlaag kan. Lagere
maandlasten kun je het beste voor elkaar krijgen wanneer:

 • De rentes lager zijn dan die van jouw huidige hypotheek
 • Jouw woning overwaarde heeft
 • Je een andere hypotheekvorm wilt

Jij bent goedkoper uit


Finzie advieskosten vergelijken hypotheek volgende huis


Je bespaart veel geld door onze eerlijke prijzen en efficiënt
manier van werken.

 Alleen betalen voor wat je krijgt

 Blijven besparen met de Best Uit Garantie

Jij krijgt onafhankelijk advies

Finzie keuze uit 35 meer dan geldverstrekkers


Onze coaches vergelijken alle aanbieders in de markt. Zo ben
je ervan verzekerd dat ze écht de best passende hypotheek
voor je vinden.

Vind een coach bij jou in de buurt

Hypotheekadvies voor je volgende huis

Opzoek naar een financieel coach in jouw regio? Zoek snel de dichtstbijzijnde vestiging bij jou in de buurt.


Vind een coach

Nu met 1 jaar
Best Uit Garantie
t.w.v. € 299,-

De slimme dienst van Finzie zoekt elke nacht naar de beste
deals voor jouw hypotheek, verzekeringen en
spaarmogelijkheden. Hierdoor bespaar je vaak nog eens
€200,- extra.


Naar DE best uit garantie

Best Uit

Bereken wat je ongeveer kunt lenen

Maximale hypotheek berekenen

Waar en wanneer jij wilt

Hypotheekadvies Finzie waar en wanneer jij wilt

Maak overdag of 's avonds een afspraak met jouw coach:

 bij je thuis

 op locatie

 telefonisch

We kijken verder dan je hypotheek

Financieel coaches Finzie helpen je graag

Onze financieel coaches helpen je ook besparen op andere
geldzaken zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen. 

Drie handige tips als je
wilt checken of je hypotheek beter kan

 • Kijk of je ook op je lopende
  overlijdensrisicoverzekering kunt besparen
 • Ga ruim voordat je rentevast periode afloopt
  in gesprek over je opties
 • Ook als je rentevast periode nog lang niet afloopt
  kan het voordelig zijn om je hypotheek aan te
  passen

Wat veel mensen aan ons vragen

Onze financieel coaches zijn 100% onafhankelijk en werken altijd in jouw belang. We vergelijken alle aanbieders op de markt zodat je ervan verzekerd bent dat je écht de best passende hypotheek hebt. Maar jij maakt uiteindelijk de keuze. Wij ontvangen de vergoeding voor onze dienstverlening van jou als klant, niet van de aanbieder waar jij uiteindelijk je hypotheek of verzekering afsluit. xxx Bij het afsluiten van een hypotheek kun je de hypotheekrente voor een aantal jaren vastzetten. Dit wordt de rentevast periode genoemd. Bij het bereiken van de einddatum van deze periode, maak je met de geldverstrekker afspraken over een nieuwe rentevast periode. Dit is ook een geschikt moment voor het oversluiten van je hypotheek.

Wat is een goede rentevast periode?
De meeste huizenkopers kiezen momenteel voor een rentevast periode van 10 jaar. Welke periode de beste keuze voor jou is, hangt af van jouw persoonlijke situatie. Bij het bereiken van de einddatum heb je verschillende opties. Je kunt het voorstel van jouw huidige geldverstrekker accepteren of je kunt je hypotheek oversluiten naar een andere hypotheekverstrekker. 

De hypotheek verlengen bij de huidige geldverstrekker
Hypotheekverstrekkers sturen je gemiddeld 3 maanden voor het aflopen van jouw rentevast periode een nieuw voorstel. Dit kun je zien als een nieuw contract. Je kunt deze accepteren, maar je kunt uiteraard ook opnieuw in gesprek gaan om te kijken of de rentevast periode en/of de hypotheekvorm nog wel bij jullie wensen aansluit. Je zou er bijvoorbeeld ook voor kunnen kiezen om je aflossingsvrije hypotheek om te zetten naar een annuïteitenhypotheek. Dit biedt zekerheid, omdat de annuïteitenhypotheek als voordeel heeft dat je maandelijks aflost op de hypotheekschuld.

Hypotheek oversluiten 
Bij het aflopen van je rentevast periode kun je ook zonder boete overstappen naar een andere geldverstrekker. Het is slim om je hierover goed te laten informeren. Je financieel coach kan samen met jou de beste optie bepalen.

De hoogte van de hypotheekrente is mede afhankelijk van het risico dat de bank loopt. Een huis dat onder water staat neemt grote risico’s met zich mee. Bij een (gedwongen) verkoop gaat het huis namelijk niet voldoende opleveren om de hypotheek mee af te lossen. Een huis dat in waarde is gestegen, verlaagt juist het risico voor de bank. Heeft dat nog voordelen?

Minder risico, minder rente
In hypotheekrentes zitten zogenaamde rente-opslagen verwerkt. De hypotheekverstrekker loopt het risico dat bij niet de volledige schuld afbetaald kan worden met de verkoopopbrengst van de woning. Als er in de loop der jaren wordt afbetaald, of bij een sterke waardestijging van het huis, daalt dit risico. Hierdoor is het logisch dat ook de rente-opslagen verlaagd of zelfs verwijderd worden. 

Vraag de hypotheekverstrekker om een verlaging van je hypotheekrente
Bij een waardestijging van je huis, kun je recht hebben op een lagere hypotheekrente. De bank zal jou in dat geval verzoeken om een verklaring aan te leveren waar de waardevermeerdering uit blijkt. Dit kan de meest recente WOZ-waarde zijn, maar de bank kan ook vragen naar een taxatie waar de waardestijging uit blijkt. Overleg met je financieel coach wat de mogelijkheden zijn.

Bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek kiezen huizenkopers tegenwoordig meestal voor de annuïteitenhypotheek. In vergelijking met de lineaire hypotheek heeft de annuïteitenhypotheek de eerste jaren lagere maandlasten. Je lost de hele hypotheekschuld af tijdens de looptijd van de hypotheek en de rente is fiscaal aftrekbaar. 

Het unieke van de annuïteitenhypotheek is dat de hypotheeklasten tijdens de rentevast periode maandelijks gelijk blijven. Uit de maandelijks te betalen annuïteit wordt eerst de verschuldigde hypotheekrente betaald. Het resterende bedrag wordt gebruikt voor de aflossing. Op deze manier verandert de maandlast langzaam van samenstelling. Het bedrag dat je maandelijks aflost wordt steeds groter en het gedeelte dat je aan rente betaalt wordt steeds kleiner. 

Voordelen van de annuïteitenhypotheek:

 • Je bruto maandlasten blijven tijdens de looptijd van de hypotheek gelijk
 • Je hypotheekschuld daalt maandelijks
 • Aan het begin van de looptijd profiteer je van veel fiscaal voordeel

Nadelen van de annuïteitenhypotheek:

 • Naarmate de looptijd van de hypotheek vordert, heb je steeds minder recht op hypotheekrenteaftrek waardoor je netto maandlast stijgt

Je financieel coach zoekt met jou naar de hypotheek die het beste bij jouw situatie past. Hierbij zijn uiteraard niet alleen een lage rente en goede voorwaarden belangrijk. Ook moeten de hypotheeklasten in de toekomst nog betaalbaar zijn. 
Kun je bijvoorbeeld de maandlasten ook nog betalen bij werkloosheid, arbeidsongeschiktheid of het overlijden van je partner? Of heb je toekomstwensen die impact hebben op jouw toekomstige financiële situatie, doordat je bijvoorbeeld minder gaat werken? De financieel coach kijkt verder dan alleen de hypotheek en onderzoekt of je nog aanvullende voorzieningen kunt treffen. Dit kan in de vorm van een woonlastenverzekering, of bijvoorbeeld een hoger verzekerd bedrag in de overlijdensrisicoverzekering. 

Best Uit Garantie
Wat ook handig is, is dat jouw financieel coach ervoor zorgt dat jij je geen zorgen meer hoeft te maken of je geldzaken wel op orde zijn. Met de Best Uit Garantie houdt hij jouw hypotheek, verzekeringen en geldzaken in de gaten en zoekt hij steeds naar de beste deal. Zo ben jij altijd het best uit.

Wil jij je huidige hypotheek oversluiten? Neem contact op met een financieel coach van Finzie om de mogelijkheden te bespreken

Neem contact met mij op

Binnen 24 uur reactie

Bezig met versturen...