Wat is een rechtsbijstandverzekering?

wat is een rechtsbijstandverzekering

Met een rechtsbijstandverzekering heb je recht op hulp bij juridische problemen. Juridische hulp kan op veel momenten belangrijk zijn.  Bijvoorbeeld als je ontslag krijgt en een geschil hebt met je werkgever of problemen hebt na de oplevering van een huis. 

Waarom zou je een rechtsbijstandverzekering afsluiten?

Je hoopt het natuurlijk nooit nodig te hebben, maar als je ooit in een conflictsituatie komt waarbij je juridische hulp nodig hebt sta je een stuk sterker als je een rechtsbijstandverzekering hebt. De kosten voor juristen en advocaten kunnen namelijk torenhoog oplopen.

Welke rechtsbijstandverzekering kies je?

Rechtsbijstandverzekeringen zijn over het algemeen modulair opgebouwd. Dat betekent dat je verschillende onderdelen (modules) kunt afsluiten. Zoals de modules inkomen, consument, verkeer en wonen. Zo kies je op welk gebied je je wilt verzekeren voor juridische hulp.

Wachttermijn

Als je een rechtsbijstandverzekering afsluit heb je vaak een wachttijd. Dat betekent dat je in die periode geen gebruik kan maken van jouw verzekering. Deze wachttijd is er om te voorkomen dat je de verzekering afsluit op het moment dat er iets aan de hand is. De rechtsbijstandverzekering sluit je af voor nieuwe problemen en niet voor problemen die voorzien zijn of voor ingangsdatum ontstaan zijn. Hoe lang de wachttermijn precies is hangt af van de verzekeraar.

Verzekeringsadvies op maat

Heb jij geen zin om je te verdiepen in alle verschillende polisvoorwaarden? En wil je wel de best passende rechtsbijstandverzekering? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder. Bel ons op werkdagen tussen 8.30 en 18.00 uur op 088 – 766 38 38 of mail naar serviceteam.verzekeren@finzie.nl

Sluit menu Mijn Finzie Mijn Finzie
Zoeken
Maak een gratis afspraak