Ook 65 plussers zijn meer dan welkom bij Finzie!

Ingrid en Theo Finzie coaches

Bij Finzie is iedereen welkom voor hypotheekadvies. Of je nu zzp’er bent, gaat scheiden of 65+ bent, bij Finzie kun je altijd terecht! Vanaf nu ook bij de nieuwe vestigingen van Ingrid Groot in Hoorn en bij Theo Nas in Bemmel. Deze nieuwe coaches adviseren hun klanten vol enthousiasme over de best passende hypotheek. Ook wanneer hun klanten al met pensioen zijn.

Ook een hypotheek als je ouder bent dan 65 jaar

Veel 65 plussers denken dat een hypotheek voor hun er niet meer in zit. Niets is minder waar! Ingrid Groot, Finzie coach in Hoorn: “De banken richten hun marketingpijlen niet op senioren, daarom is het vrij onbekend, maar ze zijn heel blij met hun oudere klanten! Uiteraard kijkt de bank of ze de lasten kunnen betalen, net als bij ieder ander. Dat blijkt bij senioren meestal geen enkel probleem. Ze hebben inkomen uit een pensioen, dus er zijn geen risico’s van arbeidsongeschiktheid of werkloosheid.”

Daarbij hebben de meesten senioren al een groot deel van hun hypotheek afgelost. Dat maakt dat de bank senioren meer dan welkom heet!

Langer thuis blijven wonen en verduurzamen

Theo Nas, Finzie coach in Bemmel wil senioren graag op de mogelijkheden wijzen: “Veel 65 plussers willen graag langer thuis blijven wonen. Door de woning aan te passen en tegelijkertijd de woning te verduurzamen maak je de woning senior proof. Dit kan gefinancierd worden als de hypotheek aangepast wordt. Veel senioren hebben bijvoorbeeld nog een hoog rentepercentage. Door de hypotheek aan te passen naar de lage rente van nu, blijft er geld over voor het aanpassen van het huis. Zo kunnen zij langer in hun huis blijven wonen en hoeven ze niet direct naar een verzorgingstehuis”.

Ook aflossen en oversluiten is mogelijk voor senioren

Veel senioren vragen niet aan de bank om hun hypotheek over te sluiten of om een rentemiddeling, omdat ze bang zijn dat ze geen hypotheek meer kunnen krijgen. Ook zijn veel mensen bang dat ze verplicht zijn om af te lossen binnen een bepaalde termijn. Nergens voor nodig! Sinds 2013 zijn er wel nieuwe regels voor het aflossen van een hypotheek, maar deze aflosverplichting geldt alleen voor mensen die na 1 januari 2013 voor de eerste keer een huis kopen. Mensen die sinds 2012 of eerder een hypotheek hebben, kunnen vaak nog steeds een aflosvrij deel in de hypotheek opnemen. Of wellicht zelfs helemaal aflossingsvrij. Ook als zij voor 2013 een andere hypotheekvorm hadden.

Senioren zijn welkom bij Finzie

Er zijn dus genoeg mogelijkheden voor senioren om hun hypotheek aan te passen, financiering te krijgen voor een verbouwing of om een huis te kopen. Finzie nodigt hen graag uit om te kijken naar de mogelijkheden! Wilt u van te voren weten wat u kunt betalen? Kom dan eens op gesprek bij een van onze financieel coaches of maak een uitgebreid hypotheek rapport

Sluit menu Mijn Finzie Mijn Finzie
Zoeken
Maak een gratis afspraak