Ga jij voor nieuwbouw? Kies zelf een hypotheekadviseur!

Hypotheek
Johan Derks  |  

kies zelf eigen hypotheekadviseur nieuwbouwproject

Heb jij net een nieuwbouwhuis gekocht of lijkt je dat interessant? Dan ga je een hele leuke tijd tegemoet en heb alle vrijheid om jouw woning straks precies in te richten zoals jij dat wilt. En je hebt óók alle vrijheid om zelf een hypotheekadviseur te kiezen, in tegenstelling tot wat de projectontwikkelaar je wijs probeert te maken. Wij leggen uit waarom het slim is om zelf een hypotheekadviseur te kiezen én dat dit je meestal een hoop geld bespaart!

Nieuwbouwprojecten en hypotheekadviseurs

Veel projectontwikkelaars van nieuwbouwprojecten verzamelen allerlei ondernemers om zich heen waar zij graag mee samenwerken. Dit zijn vaak mensen die zij extra handel gunnen. Niets mis mee natuurlijk, maar het kan nadelig uitpakken voor jou als koper. Want projectontwikkelaars hebben hun eigen hypotheekadviseurs, die zij door de makelaars van het nieuwbouwproject laten aanraden aan de kopers. Ze laten je graag geloven dat jij verplicht naar die hypotheekadviseur moet gaan, zodat ze extra geld verdienen. En omdat veel mensen inderdaad denken dat ze verplicht naar de hypotheekadviseur van de projectontwikkelaar gaan, kunnen de hypotheekadviseurs veel te hoge prijzen rekenen! En deze hypotheekadviseurs rekenen ook nog eens hoge tarieven waar ze mee weg komen.

Je kunt altijd jouw eigen hypotheekadviseur kiezen!

Je bent altijd vrij om een eigen hypotheekadviseur te kiezen. In het geval van een nieuwbouwproject, zit je dus helemaal nergens aan vast. Ook niet aan de (dure) hypotheekadviseur die de makelaar van het nieuwbouwproject jou aanraadt. Kijk dus verder dan de adviseur die bij het project hoort en ga op zoek naar een hypotheekadviseur die een eerlijke prijs vraagt.

Voordelen van zelf jouw hypotheekadviseur kiezen

In de grote-boze-mensen-wereld zijn er een hoop mensen die graag geld aan je verdienen. Zo ook de projectontwikkelaars. Ze proberen je vaak over te halen om alsnog voor de voorgedragen hypotheekadviseur te kiezen door onbelangrijke argumenten te noemen. Denk bijvoorbeeld aan:

“Deze hypotheekadviseur kent de in’s en out’s van het nieuwbouwproject.” 

Maar je kunt jezelf een hoop geld besparen door een eigen hypotheekadviseur te kiezen, want die zijn nét zo kundig. Ze vragen alleen niet de hoofdprijs voor hun advies. Vaak rekenen adviseurs die bij een nieuwbouwproject zijn aangesloten €1900 of meer, terwijl je bij Finzie al voor €1399 hypotheekadvies krijgt. Van die €500 die je daarmee bespaart kun je mooi een eettafel kopen of toch dat net wat duurdere maar veel betere bankstel.

Vind een Financieel coach bij jou in de buurt

Heb jij een nieuwbouwhuis gekocht en ben je op zoek naar eerlijk en betaalbaar advies? De eerste afspraak bij een Financieel coach van Finzie is gratis, dus bespreek eens vrijblijvend jouw situatie en wensen. Dan kom je er snel genoeg achter dat advies niet zo duur hoeft te zijn als sommige mensen je willen laten geloven!

Geschreven door:
Johan Derks, Financieel coach in Rotterdam Centrum
Wil je meer weten over mij? Bekijk dan mijn eigen coach pagina.

Mijn Finzie
Maak een gratis afspraak