Dit zijn de eigenschappen van een ondernemer

Eigenschappen van een Finzie ondernemer

De stap van loondienst naar een eigen onderneming lijkt groot, maar dat hoeft niet zo te zijn. Bij de meeste financieel coaches en hypotheekadviseurs stroomt het ondernemersbloed al door de aderen. In deze blog vertellen wij welke eigenschappen een echte ondernemer heeft en laten we je zien dat de stap van loondienst naar een eigen onderneming niet zo groot is als jij misschien denkt.

Een ondernemer heeft lef

Als ondernemer moet je lef hebben. Zowel het lef om een eigen bedrijf te starten en de zekerheid van een vaste baan opgeven, als het lef om voor je eigen inkomsten te zorgen. Dit doe je bijvoorbeeld door te netwerken. Je moet dan makelaarskantoor durven binnenstappen en vol overtuiging jouw dienst verkopen zodat zij hun klanten naar jou doorverwijzen.

Bewust van de risico’s

Wanneer je een onderneming start, dan ben je daar volledig voor verantwoordelijk. Je bent zelf verantwoordelijk voor jouw inkomsten, maar belangrijker nog: voor jouw klanten.

Daarbij moet je ook durven te investeren. Een onderneming starten kost wat startkapitaal en dit heb je niet in de eerste maanden meteen weer terug verdient. Daar moet je rekening mee houden en je moet erop vertrouwen dat jouw zaak op den duur goed gaat lopen.

Passie voor het vak

Een echte ondernemer heeft passie voor zijn vak en doet dat het liefst het grootste deel van de tijd. Als ondernemer ben jij de baas over jouw eigen agenda. Word je ondernemer bij Finzie, dan nemen wij de administratie, bemiddeling en marketing van jou uit handen. Zo kun jij je volledig concentreren op jouw passie.

De klant altijd voorop stellen

Jouw klanten zijn het allerbelangrijkst voor het slagen van jouw onderneming. Je moet dus goed voor hen zorgen, want alleen dan willen zij zaken met jou doen. Daarbij kan een tevreden klant voor meer klanten zorgen. Positieve mond-tot-mond reclame is nog steeds de beste reclame die je kunt krijgen.

Zo word je ondernemer

Herken jij jezelf in de beschrijving van een echte ondernemer? Wil jij eens uitzoeken of een eigen bedrijf iets voor jou is? Download dan onze whitepaper en lees wat er van jou wordt verwacht en wat je daarvoor terug krijgt. Ook lees je in deze whitepaper wat je moet doen om een eigen Finzie vestiging te openen.

Download de whitepaper Finzie franchisenemer

Ben jij Finzie genoeg?

Ben je al jaren financieel adviseur en kun je een hypotheekaanvraag blindelings afhandelen? Vind jij jouw vak fantastisch, maar wil je meer? Word dan financieel coach bij Finzie. Daar ga je als franchisenemer aan de slag met jouw eigen vestiging en toch heb je de zekerheid van een stevig team achter je. Wil je weten of jij Finzie genoeg bent? Doe de test en weet binnen 3 minuten of je bij ons past.

DOE DE TEST

Sluit menu Mijn Finzie Mijn Finzie
Zoeken
Maak een gratis afspraak