De ideale werkplek dankzij een verbouwing

ThuiswerkplekWerk jij op dit moment vanuit huis? En heb je behoefte aan een goede werkplek om ongestoord en productief te kunnen werken? Dan is een zolderverbouwing wellicht een goede overweging. Ook na deze onzekere tijd heb je daar veel profijt van. Zo wordt je huis met een extra slaapkamer op zolder in de meeste gevallen meer waard. In deze blog leggen we de mogelijkheden aan je uit om een verbouwing te financieren.

Een extra kamer

Wanneer je thuis met huisgenoten om je heen werkt raak je sneller afgeleid. Het is daarom fijn als je in huis een aparte ruimte kunt creëren om rustig en ongestoord te werken. Heb je een ruimte op zolder? Maar doe je er weinig mee? Dan is het nu wellicht handig om daar een thuiswerkplek te creëeren. Ook als je niet vaak thuis werkt is een verbouwing gunstig. Zo gaat onder andere de marktwaarde van je woning in de meeste gevallen omhoog en is een extra kamer altijd handig.

Heb je een open zolder? Dan kun je daar prima een of meerdere kamers creëren. Maak bijvoorbeeld een wasruimte en een werkkamer door de zolder te splitsen en een dakkapel te plaatsen. Aan zo’n zolderverbouwing zijn natuurlijk wel kosten verbonden die je misschien niet direct uit eigen zak kunt betalen. Je kunt de kosten dan meefinancieren in een extra hypotheek of er een lening voor afsluiten. 

Verbouwing betalen

Voor het betalen van je geplande zolderverbouwing heb je verschillende mogelijkheden. Zo kun je de kosten direct betalen bijvoorbeeld van je spaarrekening, maar je kunt ook je bestaande hypotheek verhogen of een tweede hypotheek of persoonlijke lening afsluiten. Welke van deze drie opties het beste bij jou past is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en het bedrag dat je nodig hebt. 

Wil je een tweede hypotheek afsluiten om de verbouwing te financieren? Dan kijkt de bank opnieuw naar je inkomen en naar de marktwaarde van je woning voor en na de verbouwing. Houd bij het afsluiten van een tweede hypotheek wel rekening met advies-, taxatie- en notariskosten. Dit hele traject kan ook online. Een financieel coach van Finzie adviseert je graag over de beste optie in jouw situatie. 

Maak een afspraak!

Ben je benieuwd naar jouw mogelijkheden rondom het betalen van een gewenste verbouwing? Maak dan een vrijblijvende afspraak met een financieel coach bij jou in de buurt en bespreek je situatie in een (online) hypotheekgesprek.

Sluit menu Mijn Finzie Mijn Finzie
Zoeken
Maak een gratis afspraak