4 tips voor het opruimen van je huis

Vrouw die het huis opruimtGaat je woning binnenkort in de verkoop? Begin dan op tijd met het opruimen van je woning. Ook als je je woning niet gaat verkopen, is het slim om eens in de zoveel tijd de bezem door je huis te halen. In deze blog geven we tips om het opruimen van je huis efficiënt aan te pakken.

1. Gooi weg wat je niet gebruikt

Woon je al een tijdje in je woning? Dan heb je door de jaren heen waarschijnlijk heel wat spullen verzameld. Kijk eens kritisch naar je spullen en ga na wanneer je het voor het laatst gebruikt hebt. Bepaal wat je dagelijks, wekelijks of maandelijks nodig hebt en gooi weg wat je niet gebruikt. Kun je er geen afscheid van nemen? Of is het nog van goede kwaliteit? Dan kun je de spullen die je niet gebruikt ook verkopen of weggeven.

2. Ruim direct op

Heb je je spullen gesorteerd? En heb je een stapel gemaakt met spullen die je wil houden? Dan kun je beginnen met opbergen. Voorkom rondslingerende stapels op de trap of eettafel en berg alles direct op de juiste plek op. Stop ook de spullen die je niet meer nodig hebt direct in een doos of vuilniszak. Twijfel je over spullen en wil je het niet direct weggooien? Stop het dan in een doos, plak de doos dicht en geef jezelf een deadline. Heb je de doos na een jaar nog niet geopend? Dan kun je de doos met spullen alsnog weggooien of weggeven.

3. Creëer opbergruimte

Onvoldoende opbergruimte is een van de meestvoorkomende oorzaken van rondslingerende spullen. Als je weinig ruimte hebt en je niet al je spullen kwijt kunt, is het slim om extra opbergruimte te creëren. Denk bijvoorbeeld aan een kastenwand op zolder, een stelling in de garage of een extra kast in de woonkamer of gang. Is er een verbouwing nodig om meer ruimte te creëren? En heb je niet genoeg spaargeld om de verbouwing te betalen? Lees dan ook eens deze blog.

4. Maak een checklist

Voordat je begint met opruimen, is het slim om een checklist te maken. Zo houd je het opruimen overzichtelijk en voorkom je dat je klusjes vergeet. Maak een lijstje met opruimtaken die moeten gebeuren en verdeel je taken over meerdere dagen. Hierdoor geef je jezelf meer tijd om de checklist af te werken en kun je je opruimtaken grondiger aanpakken.

Maak een afspraak

Gaat jouw woning binnenkort in de verkoop? Of wil je je woning verbouwen om meer opbergruimte te creëren? Maak dan een afspraak met een financieel coach bij jou in de buurt en bespreek je situatie in een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Sluit menu Mijn Finzie Mijn Finzie
Zoeken
Maak een gratis afspraak