4 tips voor de voorjaarsschoonmaak van je hypotheek

VoorjaarsschoonmaakNu lente is begonnen en de dagen weer langer worden, beginnen veel mensen aan de grote voorjaarsschoonmaak in huis. Maar wat dacht van je een schoonmaak van je financiën? Wij hebben 4 schoonmaaktips voor je hypotheek op een rijtje gezet.

Tip 1: Sluit je hypotheek over en bespaar op je maandlasten

De hypotheekrente is op dit moment nog steeds historisch laag. Het oversluiten van je hypotheek kan daarom interessant zijn. Door je hypotheek over te sluiten tegen een lagere hypotheekrente kun je vaak flink besparen op je maandlasten. Een financieel coach van Finzie bekijkt graag of oversluiten in jouw situatie interessant is. Maak hier alvast een berekening van je nieuwe maandlasten.

Tip 2: Overwaarde? Ga voor verbouwen

Droom je van een nieuwe keuken of badkamer? Een zolderverbouwing of een uitbouw? Of wil je je huis verduurzamen? Dan kun je je huis verbouwen, maar een verbouwing kost vaak veel geld. Gelukkig hebben veel huizenbezitters op dit moment overwaarde. Je kunt de overwaarde op je huis gebruiken om een verbouwing te financieren. Meer over het gebruiken van overwaarde lees je in deze blog.

Tip 3: Einde rentevastperiode? Check je mogelijkheden

Is het einde van je rentevaste periode in zicht? Dan is de geldverstrekker verplicht om minimaal drie maanden voordat je rentevaste periode afloopt een nieuw rentevoorstel te doen. Dit voorstel wordt meestal gebaseerd op je oude hypotheek, maar wellicht is je persoonlijke situatie wel veranderd. In dat geval is de kans groot dat je bij een andere geldverstrekker een lagere rente kunt krijgt tegen betere voorwaarde. Het loont daarom de moeite om verder te kijken dan het aanbod van je huidige geldverstrekker.

Tip 4: Bespaar op je hypotheek door rentemiddeling

Staat je hypotheekrente nog een lange tijd vast? Veel geldverstrekkers bieden rentemiddeling aan. Met rentemiddeling kun je je huidige hypotheekrente aanpassen zonder dat je je hypotheek hoeft over te sluiten. Je geldverstrekker doet dan een voorstel van een nieuw rentetarief en de nieuwe rentevaste periode. Dit doet de verstrekker door een berekening te maken van het gemiddelde rentepercentage op basis van de rente die je nu betaalt en de actuele hypotheekrente.

Let op: niet iedere geldverstrekker biedt rentemiddeling aan.

Klaar voor de voorjaarsschoonmaak?

Benieuwd naar je financiële mogelijkheden? Maak dan een afspraak met een financieel coach bij jou in de buurt en bespreek de mogelijkheden voor jouw persoonlijke financiële situatie.  Een eerste gesprek is altijd vrijblijvend.

Sluit menu Mijn Finzie Mijn Finzie
Zoeken
Maak een gratis afspraak